Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΙΒΜ Ελλάδος & Κύπρου

Ο Σπύρος Πουλίδας είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΙΒΜ για την Ελλάδα και την Κύπρο και Vice President, ΙΒΜ Europe.Ο κ. Πουλίδας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών (1980-1985) και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο (Master of Science in Electrical & Computer Engineering) από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ (1987).

Ο κ. Πουλίδας ξεκίνησε την επαγγελματική του διαδρομή το 1988 ως Σύμβουλος και εντάχθηκε στο δυναμικό της ΙΒΜ το 1990 ως Τεχνικός Σύμβουλος στην Διεύθυνση Πωλήσεων. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του στην ΙΒΜ, διετέλεσε Διευθυντής Πωλήσεων για τους UNIX Servers και τα Δικτυακά Προϊόντα της ΙΒΜ, Διευθυντής του Τομέα Συστημάτων & Τεχνολογίας για την Ελλάδα και την Κύπρο, Διευθυντής Πωλήσεων Ιδιωτικού Τομέα και από το 2005 ως το 2010 Διευθυντής (Executive Director) του Τομέα Υπηρεσιών της ΙΒΜ για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ανέλαβε το ρόλο του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της ΙΒΜ για την Ελλάδα και την Κύπρο τον Ιανουάριο του 2011.  Το 2019 και 2020, επιπρόσθετα του ρόλου του ως CEO της ΙΒΜ για Ελλάδα & Κύπρο, ανέλαβε το ρόλο του Vice President, ΙΒΜ Enterprise & Commercial Business για Πορτογαλία, Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ. Επίσης, είναι μέλος της Ηγετικής Ομάδας της ΙΒΜ Νότιας Ευρώπης.

Ο κύριος Πουλίδας είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Τεχνολογιών Πληροφορικής του Ελληνο-Aμερικανικού Επιμελητηρίου και Γενικός Γραμματέας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής Ελλάδος (ΣΕΠΕ), καθώς και μέλος διαφόρων επιτροπών και φορέων στον Τομέα της Πληροφορικής.