Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος & Group Chief Digital TransformationEurobank

Ο κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος είναι Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank έχοντας τον ρόλο του Group Chief Transformation Officer καθώς και την ευθύνη των Γενικών Διευθύνσεων Retail Banking και Group Digital Banking.

Διαθέτει εκτενή εμπειρία πλέον των 20 ετών στον τραπεζικό και τον ευρύτερο χρηματοοικονομικό χώρο. Από το 2018 έως το 2020 διετέλεσε Group Chief Customer Officer και CEO Financial Services της DixonsCarphone στα κεντρικά του Ομίλου στο Λονδίνου. Από το 2013 έως το 2018 ήταν Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της εταιρίας ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ – DixonsCarphone Ελλάδας, όπου υλοποίησε έναν επιτυχημένο μετασχηματισμό της λειτουργίας της εταιρίας επαναφέροντας την σε πλήρη κερδοφορία, διευρύνοντας τα μερίδια αγοράς της και επιτυγχάνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα στην ικανοποίηση πελατών. Το διάστημα 2008-2013 διατέλεσε Γενικός Διευθυντής Retail Banking στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ από το 2003 έως το 2008 εργαζόταν ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στην Eurobank στη Γενική Διεύθυνση Μικρών Επιχειρήσεων, συμβάλλοντας στην επιτυχημένη επέκταση του λειτουργικού μοντέλου της Τράπεζας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πριν ενταχθεί στην Τράπεζα Πειραιώς ως Consumer Credit Director (2000-2003), εθύτευσε ως Ανώτερος Λέκτορας στο Warwick Business School της Αγγλίας (1992-1996) ενώ δίδαξε στο Athens Graduate School of Business (1997-2001), με σημαντικό ερευνητικό έργο και δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα ακαδημαϊκά περιοδικά. Έχει λάβει πολλαπλές βραβεύσεις από εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά και επιχειρηματικούς φορείς.

Είναι κάτοχος πτυχίου Εφαρμοσμένων Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Πάτρας, MSc in Statistics and Operational Research από το Πανεπιστήμιο του Essex, PhD in Industrial and Business Studies από το πανεπιστήμιο του Warwick και Post-Doc in Decision Sciences από το London Business School